Reportage/FAQ/länkar - MeraEnergi Sverige-Saltrummet i Trollhättan

Go to content

Main menu:

Reportage/FAQ/länkar

.

Här hittar du några reportage om oss:


Från KOL-Lungdagen


Läs gärna inslaget från


Läs gärna inslaget i


Nya Hälsan nr4 2019

här under hittar du artikel1. Vad är Salt Terapi?
Salt Therapy är en hög dispersion saltlösning aerosol mikroklimat behandling. Det är en terapeutisk metod som bygger på principen om naturliga salt gruvans mikroklimat (Speleotherapy), som är långvarig exponering för specifika mikroklimat av grottor och saltgruvor. Det är en patenterad metod där torr salt aerosol spelar en viktig roll för lindring av hälsoproblem, och används för patienter med kroniska sjukdomar och andra luftvägsbesvär.

2. Hur är Salt terapi?
Salt Therapy använder patenterad toppmodern teknik - ett mikroklimat generator - att återge atmosfären i saltgrottor / saltgruvor med en övervakad terapeutisk mikroklimat. Den luft som kommer från mikroklimatet-generator är joniserat och mättad med en naturlig substans - en låg koncentration av kurativ mycket spridd aerosol av torr salt. Patienten sitter i en konstgjord saltgrotta, andas in den torra saltet, som omedelbart transporteras till minsta bronkit och till andra delar av luftvägarna. Väl på plats upplöses den och lockar de små orenheter som senare antingen hostas upp av patienten eller som lämnar organismen under metaboliska processer via blodomloppet. Behandlingen tar bort roten till allt inflammatoriska luftvägssjukdomar (alla former av nedre eller övre luftvägarna, astma, bronkit och allergi katarr) genom att förstöra bakterier och återställa hälsan.

3. Vilka symptom kan behandlas med Salt Terapi?  

 • Astma - Allergi

 • Om du tänker eller just har slutat röka

 • Andfåddhet/andnings svårigheter.

 • Återkommande problem och infektionen öron - näsa - hals

 • Lung/luftvägsinfektioner och problem

 • KOL

 • Bronkit

 • Psoriasis - eksem (svårare psoriasis och eksem saltkokong)

 • Ledvärk och besvär

 • Förkylning - återkommande med ständiga infektioner

 • Cystisk fibros

 • Kroniska svalg-bihåle-tonsills infektioner

 • Acne

 • Sömnlöshetsproblem (ej om diagnos primär insomni eller liknade finns)

 • För dig/idrottare som vill öka din syreupptagning

För dig som bara vill sitta i den friska miljön och koppla av från stress

4. Vilka resultat kan patienten förvänta sig?
Läkare har konstaterat att tusentals patienter har behandlats framgångsrikt med Speleotherapy (behandling i naturliga saltgrottor) saltrums behandling i Finland, Estland, Kanada, Ryssland, Ungern, Rumänien, Polen, Österrike och Tyskland sedan 1940. Efter att ha gått på behandlingar, blev deras andning lättare, förbättrades symptomet såsom nysningar, hosta och andnöd, medicinsk läkemedelsanvändningen har minskat betydligt. Salt Therapy efterliknar naturliga salt miljö och patienter upplever positiva resultat så snart som 7-30 dagar.

5. Hur är förbättrad hälsa av patienterna påvisad?
Som en följd av behandlingen, tillståndet i luftrören återställs, blir andningen lättare och kvaliteten på funktion av andning förbättras. Detta leder till en normalisering av andra kroppsliga system. Tack vare den stärker immunförsvaret, sjukdagar minskar och patienterna blir mer motståndskraftig.


6. Salt terapi rekommenderas för barn?
Salt Therapy är en 100 % drogfri behandling utan några konstgjorda inslag. Behandlingen är lämplig för barn i alla åldrar. Barn svarar på behandlingen mycket snabbt och effektivt.

7. Vilka är fördelarna med Salt behandlingssvar jämfört med medicin?

Salt terapi är en riskfri behandlingsmetod. Även moderna läkemedel ger effektiv lindring av kroniska sjukdomar finns det allvarliga biverkningar förknippade med upprepad eller långvarig användning. Kontinuerlig läkemedelsbehandling är förenad med en eventuell utveckling av allergiska eller toxiska reaktioner, utveckling av antibiotika toleranta arter av mikroorganismer, spridning av dysbiosis och långsiktig immunsystemets förstörelse.

8. Hur säkert är Salt Terapi?
Salt Therapy är 100 % naturliga, säker och drogfri. Det ger en effektiv och långsiktig befrielse från olika luftvägssjukdomar. Den kan användas som en kompletterande behandling eller som enda behandling.

9. Vad skillnaden mellan Salt pipa och Saltrum/saltkokong?
Hjärtat i saltgrotta är en specialmaskin, som kallas Halogenerator, som ständigt skapar och övervakar det torra saltet aerosol mikroklimat. I saltrummet är koncentrationen, storleken på de partiklar, temperatur, luftfuktighet och nivån på negativa joniserad laddning, ständigt mäts och kontrolleras under sessionen. Salt Pipor köps från Internet kan vara billigt, men naturligtvis kan de inte ge samma kvalitet aerosol, som spelar viktig roll i att läka andningsorganen. Salt partiklar i pipan blir snart oxiderade efter några användningar, och kommer därför inte att kunna göra någon helande effekt.

10. Vilka fördelar har saltgrotta - Salt Terapi har under den ursprungliga saltgruvan grotta miljö?
Till skillnad från den naturliga grottan/saltgruva kliniken, är den konstgjorda saltgrotta med vårt speciella SPRIDARE en kontrollerad miljö där salt aerosol, temperatur och fuktighet är konstant och storleken av saltet aerosol styrs (1-5mkm). Luften är hypobacterial, allergivänliga och mättade med torr natriumklorid aerosol. En stund i vår saltgrotta tar 60 minuter och patienterna kommer tillbaka 10-30 gånger beroende på deras tillstånd. Tiden på en naturlig saltgrotta tillbringar 2-3 timmar om dagen, under en period på 2-3 månader.

11. Vad betyder det att ditt mikroklimat kontrolleras?
Vissa saltgrottor ha en anordning som blåser i salthaltig luft före eller ibland under sessionen. I detta fall finns det ingen sensor i rummet, alltså den går inte att justera storleken på de partiklar eller koncentrationen. Uppenbarligen har dessa produkter inte kan anpassa blåst in luft till formen eller storleken på rummet, eller helt enkelt till behoven hos de patienterna med olika andningsproblem. Därför helande effekten kommer att bli mycket lägre för en icke-kontrollerade mikroklimatet än en kontrollerad, där information skickas tillbaka till enheten i varje sekund och det kan kontinuerligt justera parametrar för att ge en stabil, effektiv aerosol.

12. Varför barn drabbas oftare av sjukdomar i luftvägarna?
Den naturliga självförsvar mekanism i andningsorganen är inte fullt utvecklade innan de kommer i 9 års ålder. Under denna period kan även större partiklar av föroreningar kan nå lungorna eftersom ciliums inte kan filtrera bort dem.
Den andra anledningen är att än barn som är kortare därför som de andas i luften lägre. Luften är alltid mer förorenade närmare marken. (t.ex. Detta är anledningen till barnvagnar är högre i dag än för 20 år sedan) Den tredje orsaken är att barnen andas luften i mycket oftare än vuxna. Därför är de andas in mer förorenad luft med inte fullt utvecklad filtersystem än vuxna.

13. Varför har du salt i rummet?
Den 2 ton salt på väggarna och golvet användes enbart för dekoration och för att behålla rummet steril. Den halogenerator enheten är ansvarig för botande mikroklimat.

14. Varför är relativ luftfuktighet viktig i grottan?
Luftfuktigheten måste vara mellan 40-70% i rummet. Om luften är för torr eller för fuktig effektiviteten av terapin kommer att sjunka eftersom partiklarna inte kan komma in i minsta delar av lungorna (alveolerna). Detta är anledningen till fontäner eller andra vattenrelaterade apparater inte kan installeras i en saltgrotta.

15. Vad kan jag göra med mina små barn/småbarn under behandlingen?
Vi har en lekhörna i saltrummet med leksaker och barnen kan titta på tecknad film.

16. Varför är det så avkopplande?
Salt har den naturliga förmågan att balansera positiva laddning som binder alltför positiva joner med negativa joner. Därför kan neutralisera krafter salt omintetgöra positivt laddade och skadliga elektromagnetiska vibrationer i vår miljö (elektro-smog), liksom i vår kropp. Därför har salt terapi avstressande, avslappnande effekter, det är bra för lugnande av nervsystemet.


Inslag från CNN news
Inslag från BBC News
Inslag från News Central
Produced by
 
Back to content | Back to main menu